MENU SLUITEN

Editie 2022
van het Duurzaamheidsgala!

De eerste editie van het duurzaamheidsgala was een groot succes. We hebben de allerbeste uit onze branche een podium gegeven.  Het was een feestelijke avond waarop we samenkwamen en awards uitdelen in verschillende categorieën. Lees hieronder meer over de winnaars en het event.

Winnaars 2022

Winnaar utiliteit project van het jaar

 

Zonneweide Groetpolder

Het vier 4 kilometer lange park in de gemeente Hollands Kroon, meandert langs een dijk waardoor de landschappelijke inpassing optimaal is. Het zonnepark is via cable pooling aangesloten op de netaansluiting van de naastgelegen windmolens. Dit is een groot pluspunt als het gaat om duurzaam materiaalgebruik hetgeen de jury waardeert. Om dit mogelijk te maken, is er een vermogensregeling toegepast die het zonnepark limiteert in vermogen wanneer er te veel wind- en zonne-energie beschikbaar is. Voor de businesscase wellicht niet ideaal maar vanuit duurzaamheidsperspectief zeker wel.

Winnaar commercieel project van het jaar

 

Solarcarport Volvo Cars Nederland

Meervoudig ruimtegebruik is in de energietransitie een belangrijk aspect en de jury vindt solarcarports hier een heel goede invulling van. In dit project is een combinatie gerealiseerd van opwek, laden en in de toekomst ook ontladen. De accu’s van de geparkeerde auto’s kunnen gezamenlijk benut worden voor de levering van elektriciteit als het net daar om vraagt. Dit is in de ogen van de jury een belangrijk element in het toekomstige energielandschap.

Winnaar residentieel project van het jaar

 

Stichting Wocozon

Wocozon laat zien dat sociaal ondernemen en duurzaamheid samen komen in een businessmodel gericht op shared value, echt voor de sociale huurders. Het beschermt bewoners van sociale huurwoningen in de energiecrisis waar een kleine portemonnee niet tegenop kan. Wocozon heeft al deze juridische en wettelijk puzzels opgelost in het belang van de bewoners van sociale huurwoningen. Het rendement van de zonnepanelen komt ten goede komt aan de bewoners om nieuwe duurzame initiatieven op te zetten. In deze tijd van energiecrisis is dit volgens de jury zeker een nominatie waard.

Winnaar product van het jaar

 

Bliq

Dit product geeft volgens de jury aan waar het in de toekomst, ook in Nederland, naar toe gaat. Een flexibel netwerk waarin opwek, laden en ontladen aan elkaar gekoppeld zijn gedreven door vraag en aanbod. Bliq loopt daarin met een eenvoudige oplossing voorop en pioniert net als alle solar-specialisten in het verleden in nog onontgonnen gebied. De jury volgt deze ontwikkeling met belangstelling.

Winnaar man/vrouw van het jaar

 

TC Zonne-energie, Celiker Turgay

Hij is een man van de praktijk, kundig, betrouwbaar en sociaal. Hij helpt jonge mensen een toekomst, leidt hen op zorgt er daarmee voor de energietransitie daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Aftermovie

Het programma

U wordt vanaf 1730 verwacht in Slot Zeist, vanaf 18:00 start er een wervelende show waarin we een culinaire reis maken en verbaasd worden met verrassende acts, muziek en theater. Tijdens dit overvolle programma nemen we ook de tijd om stil te staan bij de prestaties die in de branche zijn geleverd.

Naast al het entertainment neemt Marius Smit ons mee in zijn wereld. Zijn bedrijf vist plastic uit de rivieren en grachten en maakt hier nieuwe spullen van.

De presentatie van deze avond is in handen van Daniel Godinho Veiga en Meike de Jong van RTL. Na afloop van de show, tegen 22:30, gaan we met elkaar een geweldig feest vieren boven in het slot.

Meike de Jong

Meike de Jong werkt als journalist en presentator bij RTL Nieuws. Ze zit in het vaste presentatieteam van het Ontbijtnieuws op RTL4.

En sinds 2013 presenteert ze ook het RTL Nieuws om 19.30u, RTLZ en EditieNL.

Daarnaast is ze radionieuwslezer bij Qmusic en maakt ze podcasts in opdracht.

Presentator

Daniel Godinho Veiga

Daniel Godinho Veiga is journalist, verslaggever, presentator en dagvoorzitter.

Sinds 2022 werkt hij bij RTL waar hij het actualiteitenprogramma EditieNL presenteert.

Eerder werkte Daniel voor de NOS, RTV Oost en Omroep Zeeland.

Presentator

Marius Smit

Marius Smit is de oprichter van Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld.

De missie van Plastic Whale is om `s werelds wateren plasticvrij te maken, te beginnen met de Amsterdamse grachten.

Gast spreker

De Zaak

In November 2011 verzorgden zij hun eerste optreden, dit betekent dat ze al meer dan 10 jaar in de muziekwereld een geweldige sfeer verzorgen met hun muziek.

Op de avond zelf zal deze akoestische coverband ons voorzien van prachtige muziek.

Akoestische coverband

Hans Stroeve & friends

Hans Stroeve is een zeer ervaren DJ die in diverse stijlen kan draaien. Samen met zangeres Lynn, saxofonist David en percussioniste Anouk.

Met deze frisse en verrassende bezetting is een hip en swingend feest gegarandeerd.

De combinatie van een DJ en live muzikanten: best of both worlds!

DJ & live muzikanten

De locatie

Ooit het lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk en kleinzoon van prins Maurits. Nu het ideale decor voor vorstelijke evenementen, historie opsnuiven of genieten van kunst en cultuur. Het Slot ademt historie, is omringd door prachtige Engelse tuinen en is zeer centraal gelegen. De eerste editie van het duurzaamheidsgala vond hier, in Slot Zeist, plaats.