Distributeur van het jaar

De ‘Distributeur van het Jaar’ award is bedoeld om uitmuntendheid te erkennen en te belonen bij het leveren van ondersteuning binnen de Nederlandse markt voor hernieuwbare energieprojecten. Om in aanmerking te komen voor deze prestigieuze prijs, moeten distributeurs voldoen aan de volgende criteria:

Omzetgroei:
De distributeur moet in de laatste 12 maanden een aanzienlijke omzetgroei hebben gerealiseerd in de hernieuwbare energiesector.

Innovatie:
De distributeur heeft aantoonbaar bijgedragen aan de ontwikkeling en implementatie van innovatieve oplossingen, producten of diensten in de hernieuwbare energiesector.

Klanttevredenheid:
De distributeur heeft uitstekende klanttevredenheidscijfers behaald, gebaseerd op recensies, feedback en enquêtes van klanten en partners.

Duurzaamheid:
De distributeur heeft zich ingezet voor milieuvriendelijke en duurzame bedrijfspraktijken, zoals afvalvermindering, energiebesparing en CO2-reductie.

Samenwerking en partnerschappen:
De distributeur heeft succesvolle samenwerkingsverbanden en partnerschappen gesloten met andere bedrijven, overheidsinstanties en/of non-profitorganisaties om de groei van de hernieuwbare energiesector te bevorderen.

Ondersteuning en educatie:
De distributeur heeft een actieve rol gespeeld in het ondersteunen en opleiden van klanten, partners en het bredere publiek over hernieuwbare energie en de voordelen ervan.

Maatschappelijke betrokkenheid:
De distributeur heeft bijgedragen aan de lokale gemeenschap door middel van liefdadigheidsinitiatieven, vrijwilligerswerk of andere vormen van maatschappelijke betrokkenheid die verband houden met hernieuwbare energie.

Marktleiderschap:
De distributeur heeft een leidende rol gespeeld in de markt door het aansturen van trends, het anticiperen op veranderingen in de industrie en het aanbieden van toonaangevende producten en diensten.

Om in aanmerking te komen voor de ‘Distributeur van het Jaar’ award, moeten de kandidaten bewijsmateriaal aanleveren ter onderbouwing van hun prestaties op elk van deze criteria. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury op basis van de ingezonden bewijzen en de impact die de distributeur heeft gehad op de groei en het succes van de hernieuwbare energiesector in Nederland.